• Zestaw: jedna przekąska lub zupa, jedno danie główne oraz jeden deser – 125 zł/osobę
• Set menu: one of the entree or soup, one main cours and one dessert – 125 zł/person
 
 

PRZYSTAWKI - STARTERS

Mozaika z Soczewic 
z kruchymi sałatami, pomarańczowym sosem vinegrette i kawałkami bryndzy
mosaic of lentils with crunchy lettuce sheep cheese and orange vinaigrette dressing

Krewetki z Patelni 
na wytrawnej tarcie z kaszanką z kruchymi liściami i kawiorem chrzanowym 
pan-fried shrimps on a savoury tart with black pudding, crunchy leaves and horse-radish caviar

Carpaccio z Jelenia 
skropione olejem z góry św. wawrzyńca z czarnuszką, serem bursztyn i marynowanym borowikiem
deer carpaccio with cold pressed oil nigella seeds, polish cheese and marinated boletus mushroom

ZUPY - SOUPS

Imbirowy Krem aromatyzowany szafranem z pikantną salsą gruszkową
saffron flavoured cream of ginger with spicy pear salsa

Rosół Grzybowy z ziołowym omletem
mushroom broth with herb omelette

DANIA GŁÓWNE - MAIN COURSES

Gicz Jagnięca 
na czarnej fasoli w sosie z czarnego czosnku
leg of lamb on black beans with black garlic sauce

Pierś z Kaczki 
na pieczonej polencie z sosem z wędzonej śliwki i ciemnego lokalnego piwa podana z koprem włoskim i pomarańczami
duck breast on baked polenta with smoked plum and local craft beer sauce served with fennel and orange

Sandacz z Patelni 
podany z szafranowymi ziemniakami duchess, snopkiem warzyw i sosem cytrynowym
pan-fried pike perch with saffron duchess potatoes, sheaf of vegetables and lemon sauce

DESERY - DESSERTS

Duet Pianek Czekoladowych z sosem z wiśni i imbiru kokosowym tiulem
sweet chocolate marshmallow duo with cherry-ginger sauce and coconut tuille

Rozmarynowy Creme Caramel 
w piernikowych okruszkach z pomarańczami 
rosemary creme caramel in gingerbread crumbs and oranges