Już od dziś zapraszamy na wyjątkową prapremierę listopadowej uczty kulinarnej z królową polskiego drobiu GĘSINĄ w roli głównej. Niedługo 11 listopada - Dzień Niepodległości , u kogo pojawi się gęsina na stole podczas uroczystego i radosnego obiadu rodzinnego?

PRZYSTAWKI
STARTERS

Gęsia Pierś Tataki  26
pierś gęsi kołudzkiej z yuzu,
dymką i mikro ziołami
goose breast with yuzu,
spring onions and micro herbs

Pate z Foie Gras  29
z konfiturą z cebuli, puree śliwkowym
i pieprzem seczuańskim
goose pate with onion marmalade,
plum puree and sichuan peppercorns

Pierogi z Gęsiny  26
z humusem, marynowaną szalotką
chrupiącą sałatą i kiszonymi warzywami
pierogi with goose filling, hummus, marinated 
schallots, crunchy lettuce and pickled vegetables

DANIA GŁÓWNE
MAIN COURSES

Golonka z Gęsich Nóżek  48
z pieczoną dynią, pistacjami
i glazurowaną marchewką
goose’s knuckle with roasted pumpkin, 
pistachios and glazed carrots

Soczysta Pierś Gęsia  52
z puree z kasztanów, sosem czekoladowym
i palonym kalafiorem
juicy goose breast with chestnut puree, 
chocolate sauce and browned cauliflower

DESER
DESSERT

Morato Czekoladowe  19
z czekoladą 65%, czerwonym winem,
śliwkami, migdałami i karmelem
dark chocolate morato with red wine,
plums, almonds and caramel