ZUPA / SOUP

Rosół z Gęsiny z królewskimi borowikami, oliwą lubczykową i pierożkami z kaszanką

Goose broth with royal mushrooms,lovage oil and dumplings filled black pudding

PRZYSTAWKI / STARTERS

Pissaldiere z ciastem francuskim, żołądkami gęsi kołudzkiej,cebulą karmelizowaną i słodko-kwaśną

Puff pastry pissaldiere with goose gizzards, caramelised and sweet & sour onions

 

Parfait de Foie Gras z pieczonymi śliwkami, chipsem z kaszy gryczanej, chutney jabłkowym i sosem z palonego masła

Parfait de Foie Gras with baked plums, buckwheat chips, apple chutney and browned butter sauce

 

DANIA GŁÓWNE / MAIN COURSES

Konfitowane Gęsie Udko z leśnymi grzybami, brokułem w tempurze, kluską ziemniaczaną, musem z pieczonego buraka z karmelizowanym jabłkiem i sosem imbirowym

Confit goose leg with forest mushrooms, broccoli in tempura, potato dumpling, baked beetroot mousse with caramelized apple and ginger sauce

 

Soczysta Pierś Gęsi Kołudzkiej z pieczonym w miodzie pasternakiem, cydrem gruszkowym, czerwoną kapustą, kluską ziemniaczaną i sosem z palonego masła

juicy breast of Kołuda goose with honey roasted parsnip,pear cider, red cabbage, potato dumpling and browned butter sauce

 

DESER / DESSERT

Torcik Sachera z musem czekoladowym, ganache czekoladowym 70%, czerwonym winem, galaretką śliwkową i migdałowym brownie

Sacher cake with chocolate mousse, 70% chocolate ganache, red wine, plum jelly and almond brownie