Nasze menu z gęsiną oceniali dziennikarze i blogerzy

Nasze menu z gęsiną oceniali dziennikarze i blogerzy

05 listopada w Halce odbyła się prapremiera Menu z Gęsiną dla blogerów, dziennikarzy, recenzentów oraz gości. Z wypełnionych ankiet wynika, że nasze tegoroczne potrawy zachwycały smakiem oraz estetyką wydania. Szef Kuchni Zbiegniew Paluch został nagodzony gromkimi brawami na koniec wieczoru :)  Każdy z Gosći miał swojego faworyta wśród dań, które wywarło największe wrażenie i napewno będzie godne polecania.
Dziękujemy Państwu za wspaniałe towarzystwo i niezapomniane doświadczenie 😍
ZAPRASZAMY NA ŚW. NIEPODLEGŁOŚCI DO HALKI NA MENU Z GĘSINĄ W ROLI GŁÓWNEJ.

 
Zapraszamy na menu z gęsiną

Zapraszamy na menu z gęsiną

Już od dziś zapraszamy na wyjątkową prapremierę listopadowej uczty kulinarnej z królową polskiego drobiu GĘSINĄ w roli głównej. Niedługo 11 listopada - Dzień Niepodległości , u kogo pojawi się gęsina na stole podczas uroczystego i radosnego obiadu rodzinnego?

PRZYSTAWKI
STARTERS

Gęsia Pierś Tataki  26
pierś gęsi kołudzkiej z yuzu,
dymką i mikro ziołami
goose breast with yuzu,
spring onions and micro herbs

Pate z Foie Gras  29
z konfiturą z cebuli, puree śliwkowym
i pieprzem seczuańskim
goose pate with onion marmalade,
plum puree and sichuan peppercorns

Pierogi z Gęsiny  26
z humusem, marynowaną szalotką
chrupiącą sałatą i kiszonymi warzywami
pierogi with goose filling, hummus, marinated 
schallots, crunchy lettuce and pickled vegetables

DANIA GŁÓWNE
MAIN COURSES

Golonka z Gęsich Nóżek  48
z pieczoną dynią, pistacjami
i glazurowaną marchewką
goose’s knuckle with roasted pumpkin, 
pistachios and glazed carrots

Soczysta Pierś Gęsia  52
z puree z kasztanów, sosem czekoladowym
i palonym kalafiorem
juicy goose breast with chestnut puree, 
chocolate sauce and browned cauliflower

DESER
DESSERT

Morato Czekoladowe  19
z czekoladą 65%, czerwonym winem,
śliwkami, migdałami i karmelem
dark chocolate morato with red wine,
plums, almonds and caramel

ZDROWA GĘSINA NA DESZCZOWY WEEKEND :)

ZDROWA GĘSINA NA DESZCZOWY WEEKEND :)

Zapraszamy na sezonowe menu z gęsiną w roli głównej. Mięso gęsie ma wiele zdrowotnych walorów, które poprawią Państwa samopoczucie i nastrój , szczególnie w deszczowy weekend . Gęsina bowiem jest bogata w witaminy, minerały, kwasy jedno i wielonasycone omega -3 i omega -6 , obniża poziom złego cholesterolu (LDL) we krwi, a podwyższa dobry (HDL). 
Serdecznie zapraszamy po dawkę zdrowia do Halki ;)
Jedno z dań głównych:
GOLONKA Z GĘSICH NÓŻEK z pieczoną dynią, pistacjami i glazurowaną marchewką
GOOSE'S KNUCKLE with toasted pumpkin, pistachios and glazed carrots
Delikatne, miękkie mięso, rozpływa się w ustach, puree z marchewki lekko pikantne, przełamuje delikatność mięsa , chrupiące warzywa i pyszne pistacje dopełniają całą potrawę niepowtarzalnymi smakami :).
 
 
 
PRZYJĘCIA ŚWIĄTECZNE W HALCE

PRZYJĘCIA ŚWIĄTECZNE W HALCE

Zapraszamy do organizacji niezapomnianych przyjęć świątecznych w Halce. Tradycyjne menu, piękny wystrój i niepowtarzalna atmosfera.

Rezerwację przyjmujemy mailowo na adres: biuro@restauracjahalka.pl

 

Zapraszamy w dniu wszystkich świętych na rodzinny obiad

Zapraszamy w dniu wszystkich świętych na rodzinny obiad

W dniu Wszystkich Świętych odwiedzamy groby naszych bliskich, czcząc w ten sposób zmarłych i pamięć o nich. W ten dzień zadumy związany ze wspomnieniami o zmarłych zapraszamy po długim spacerze po cmentarzu do Halki, na rodzinny obiad. Przy nastrojowej muzyce i w ciepłych wnętrzach naszej restauracji zaserwujemy Wam ucztę godną tego dnia.

Nowy Szef Kuchni w Halce :)

Nowy Szef Kuchni w Halce :)

Mamy przyjemność przedstawić Państwu naszego nowego Szefa Kuchni.

Zbigniew Paluch wieloletnie doświadczenie zawodowe zdobywał u wielu wspaniałych szefów kuchni w Niemczech i Wielkiej Brytanii. 
Pracował jako doświadczony kucharz na różnych stanowiskach od Sous Chef do Chef w Ancorze w Krakowie, Fabryce Smaku, Mycconos, Balgera, Tamka 43, Quchnia Arystyczna Marty Gessler, Sowa i Przyjaciele, Ambasada Królestwa Arabii Saudyjskiej w Warszawie, Greenhouse Restaurant w Londynie, Stara Wozownia w Pałacu Mała Wieś.
W jego kuchni liczy się jakość produktów. Jego głównym celem jest sprawianie przyjemności i miłych doznań gościom poprzez wygląd i smak przyrządzanych potraw.
Serdecznie zapraszamy do Halki na nową odsłonę polskich, aromatycznych potraw i zachwycających smaków.