DZIEŃ NIEPODLEGŁOŚCI I DZIEŃ ŚW.MARCINA

DZIEŃ NIEPODLEGŁOŚCI I DZIEŃ ŚW.MARCINA

Dziś wielki dzień Narodowe Święto Niepodległości – święto państwowe w Polsce upamiętnienia odzyskanie niepodległości przez Polskę w 1918, po 123 latach zaborów oraz Dzień Św. Marcin - zapraszamy do świętowania w radości i pokoju przy suto zastawionym stole, dobrym winie i z miłym towarzystwem. Dziś w ofercie specjalne menu Gęsina na Św. Marcina, a w nim: gorący rosół na gęsinie, żołądki gęsie, parfait de foie gras, piersi sous vide, pieczone udka gesię oraz pyszne desery. Dziś mamy też OFERTĘ SPECJALNĄ pieczoną GĘŚ w całości, faszerowaną jabłkami i pomarańczami - na specjalne zamówienie. Po obchodach , marszach i biegach ZAPRASZAMY DO HALKI na świąteczny obiad. 🇵. ❤️💯

GĘSIE MENU

GĘSIE MENU

ZUPA / SOUP

Rosół z Gęsiny z królewskimi borowikami, oliwą lubczykową i pierożkami z kaszanką

Goose broth with royal mushrooms,lovage oil and dumplings filled black pudding

PRZYSTAWKI / STARTERS

Pissaldiere z ciastem francuskim, żołądkami gęsi kołudzkiej,cebulą karmelizowaną i słodko-kwaśną

Puff pastry pissaldiere with goose gizzards, caramelised and sweet & sour onions

 

Parfait de Foie Gras z pieczonymi śliwkami, chipsem z kaszy gryczanej, chutney jabłkowym i sosem z palonego masła

Parfait de Foie Gras with baked plums, buckwheat chips, apple chutney and browned butter sauce

 

DANIA GŁÓWNE / MAIN COURSES

Konfitowane Gęsie Udko z leśnymi grzybami, brokułem w tempurze, kluską ziemniaczaną, musem z pieczonego buraka z karmelizowanym jabłkiem i sosem imbirowym

Confit goose leg with forest mushrooms, broccoli in tempura, potato dumpling, baked beetroot mousse with caramelized apple and ginger sauce

 

Soczysta Pierś Gęsi Kołudzkiej z pieczonym w miodzie pasternakiem, cydrem gruszkowym, czerwoną kapustą, kluską ziemniaczaną i sosem z palonego masła

juicy breast of Kołuda goose with honey roasted parsnip,pear cider, red cabbage, potato dumpling and browned butter sauce

 

DESER / DESSERT

Torcik Sachera z musem czekoladowym, ganache czekoladowym 70%, czerwonym winem, galaretką śliwkową i migdałowym brownie

Sacher cake with chocolate mousse, 70% chocolate ganache, red wine, plum jelly and almond brownie

01 LISTOPAD 2019

01 LISTOPAD 2019

Szanowani Państwo,
W dniu 1 listopada 2019 Restauracja Halka będzie nieczynna.
Życzymy wszystkim gościom spokojnego, pełnego refleksji Święta Zmarłych oraz bezpiecznych powrotów do domów.
Do zobaczenia 02.11.2019

PRA PREMIERA MENU GĘSINA NA ŚW. MARCINA

PRA PREMIERA MENU GĘSINA NA ŚW. MARCINA

Jak co roku zapraszamy Państwa na specjalne pra-premierowe wydanie menu Gęsina Św. Marcina 🥇 - 07 listopada o godz. 18.30 wydajemy uroczystą kolację degustacyjną z polską gęsiną w roli głównej, polską wódką J.A. Baczewski Vodka Monopolowa i winem świętomarcińskim z Winnicy Turnau. Wstęp 155 zł/os, rezerwację przyjmujemy do 04.11.2019 do godziny 17.00 telefonicznie pod nr tel. 509 593 305 lub mailem: biuro@restauracjahalka.pl. Liczba miejsc, przy wspólnym stole jest ograniczona. O wpisaniu rezerwacji decyduje kolejność zgłoszeń i wpłat.
Serdecznie zapraszamy. 😊🤗

ŚWIĄTECZNE PRZYJĘCIA W HALCE.

ŚWIĄTECZNE PRZYJĘCIA W HALCE.

 

Spotkania świąteczne w Halce 2019- Christmas event 2019

 

Wyjątkowe przyjęcia świąteczne dla firm, rodzin i przyjaciół. Spotkania świąteczne oraz przygotowywane na ten wieczór potrawy są naszą wielopokoleniową tradycją, wymagającą pięknej oprawy i atmosfery oraz pobudzających apetyt woni potraw prawdziwej kuchni polskiej.

Boże Narodzenie jest kulminacją polskiego roku kulinarnego, na którego uwieńczenie serdecznie Państwa zapraszamy. Zapewnimy Państwu atmosferę polskiej, domowej gościnności, piękne wnętrza, profesjonalną obsługę, a przede wszystkim prawdziwy smak polskich potraw.

Zapraszamy :)

Rezerwacje przyjmujemy mailowo na adres: biuro@restauracjahalka.pl

 

RESTAURANT WEEK

RESTAURANT WEEK

Już od 16 października

zapraszamy na

RESTAURANT WEEK

DO ZOBACZENIA!

 
 
U NAS WEEKEND JUŻ SIĘ ZACZĄŁ

U NAS WEEKEND JUŻ SIĘ ZACZĄŁ

U NAS WEEKEND JUŻ SIĘ ZACZĄŁ
Zapraszamy na orzeźwiającą promocję weekendową

CO DRUGI DRINK -50%

RODZINNIE W HALCE

RODZINNIE W HALCE

W Halce dzień jak co dzień, raz wesele, raz chrzciny, czasem urodziny i zawsze rodzinnie.

Letni Ogródek !

Letni Ogródek !

Zapraszamy do naszego pięknego ogródka z widokiem na Park Morskie Oko. W sąsiedztwie rosną olbrzymie lipy i klony, które są naturalnymi pochłaniaczami zanieczyszczeń powietrza i hałasu. Dodatkowo otoczenie tych niezwykłych drzew doda i zasili Was energią, przyniesie poczucie odprężenia, wpłynie na lepsze samopoczucie. Niedzielny obiad z biopolem klonu wpłynie na Wasz pozytywny nastrój i poprawi relacje.  Nie czekajcie, podarujcie sobie chwilę przyjemności w Halce!

Sala Talerzowa

Sala Talerzowa

Sala Talerzowa - jasna , przestronna , punkty świetlne podkreślające jej urok, dwie kolumny na środku naturalnie tworzą atmosferę kameralności między pojedynczymi stolikami. Idealna również na spotkania biznesowe w mniejszym lub większym gronie, spotkania rodzinne (do 50 osób ), konferencje (w ustawieniu teatralnym do 80 osób).